Konu
:
Ahtapot Yahni..
Yalnız Mesajı Göster
Ahtapot Yahni..
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahtapot Yahni..
(4 Kişilik)
Malzeme:
1 ½ kg ahtapot
3 adet soğan (orta boy)
½ su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet domates
3 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz
Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız
Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız
Tencerede sıvı yağı kızdırınız
Soğanı ince doğrayıp kızgın yağda yumuşayıncaya kadar soteleyiniz
Bilahare küp tarzında kesilmiş domatesleri ve salçayı ilave ediniz Birkaç sefer çevirdikten sonra ahtapotları ilave ediniz
Defne yapraklarını, tuz ve karabiberi ve bir su bardağı su ilave edip kısık ateşte 10-15 dakika pişiriniz
Ocağı söndüreceğinize yakın sirkesini ilave ediniz
Arzuya göre soğuk veya sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul