Yalnız Mesajı Göster

Pesto Soslu Levrek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pesto Soslu Levrek





1 orta boy levrek
1 demet karışık ot (turpotu~radika~cibes)
1 soğan
30 gr dil peyniri
1 yemek kaşığı krema
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı hazır pesto sos
4 yemek kaşığı krema

Pesto soslu levrek:
Levreği fileto haline getirin Derisini kılçıklarını iyice temizleyin ve yıkayın Dört eşit parçaya bölüp karabiber, ufak doğranmış sarımsak ve tuz serpiştirip 10 dakika dinlendirin

Otları bir tencerede orta sertlikte kalacak şekilde haşlayın Suyunu süzün Bir tavaya zeytinyağını alın Soğanı çok ufak kıyın ve tavaya ekleyip kavurun Otları ilave edip soteleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Peyniri ekleyin ve eriyince kremayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin

Levrekleri ızgarada ya da teflon tavada kızartın Servis tabağına önce hazırladığınız ot karışımını, sonra levreği, daha sonra krema sosu ve son olarak pesto sosu ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla