Konu
:
Pesto Soslu Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Pesto Soslu Levrek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pesto Soslu Levrek
1 orta boy levrek
1 demet karışık ot (turpotu~radika~cibes)
1 soğan
30 gr dil peyniri
1 yemek kaşığı krema
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı hazır pesto sos
4 yemek kaşığı krema
Pesto soslu levrek:
Levreği fileto haline getirin
Derisini kılçıklarını iyice temizleyin ve yıkayın
Dört eşit parçaya bölüp karabiber, ufak doğranmış sarımsak ve tuz serpiştirip 10 dakika dinlendirin
Otları bir tencerede orta sertlikte kalacak şekilde haşlayın
Suyunu süzün
Bir tavaya zeytinyağını alın
Soğanı çok ufak kıyın ve tavaya ekleyip kavurun
Otları ilave edip soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Peyniri ekleyin ve eriyince kremayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin
Levrekleri ızgarada ya da teflon tavada kızartın
Servis tabağına önce hazırladığınız ot karışımını, sonra levreği, daha sonra krema sosu ve son olarak pesto sosu ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul