Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Tagliatelle

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Tagliatelle



400 gr hamsi
1 havuç
1 kabak
1 paket makarna (taglietelle)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nane yaprakları
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Hamsili tagliatelle:
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alarak sularını süzdürün Havuç ve kabağı jülyen doğrayın Makarnayı geniş bir tencerede paketin üzerindeki pişirme önerisini dikkate alarak haşlayın

Tavada tereyağını eritin ve hamsileri kavurun Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın Havuç ve kabakları soteleyin Hamsileri sebze tavasına ekleyip karıştırın ve ocaktan alın

Makarnayı süzün ve hamsili karışımla karıştırın İsteğe göre karabiber ve tuz serpip nane yaprağıyla süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla