Yalnız Mesajı Göster

Uskumru İzgara

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru İzgara





1 kg uskumru
4 soğan
2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım limon
Tuz
Karabiber

Uskumru ızgara:
Balıkları temizleyin Bol suda iyice yıkayıp süzügece alın Maydanozu kıyıp yarısını ayırın Limonu ince ince dilimleyin
Soğanların ikisini piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve kıyılmış maydanoza ilave edip karıştırın Balıkların üzerine hafif karabiber serpip soğanlı karışıma bulayın ve 1 saat dinlendirin

Balıkların üzerindeki soğanlı karışımı sıyırın Balıkları sıvıyağa bulayıp ızgaraya dizin 10 dakika pişirip diğer tarafını çevirin ve 10 dakika daha pişirin

Balığı servis tabağına alın Kalan 2 soğanı piyazlık doğrayın Ayırdığınız kıyılmış maydanozu soğanla karıştırın Balığın çevresine limon dilimleri ile birlikte yerleştirip servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla