Yalnız Mesajı Göster

Uskumru Dolma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru Dolma





4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Uskumru dolma:
Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın Kemiği üstten tutup çıkarın Üzerinde kalan etleri temizleyin Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın

Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin Pirinci ilave edin İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin

Harcı uskumruların içine doldurun Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla