Konu
:
Uskumru Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Uskumru Dolma
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uskumru Dolma
4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Uskumru dolma:
Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin
Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın
Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın
Kemiği üstten tutup çıkarın
Üzerinde kalan etleri temizleyin
Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun
Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin
Pirinci ilave edin
İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin
Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin
Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin
Harcı uskumruların içine doldurun
Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul