Konu
:
Sebzeli Mercan Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Mercan Balığı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Mercan Balığı
1 mercan balığı fileto
1 deniz kereviti
2 minik kabak
5 limonun suyu
1 portakalın suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
Süsleme için:
1 dal taze tarhun
Sebzeli mercan balığı:
Portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alıp yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın
Mikserle köpürünceye kadar çırpın
Kereviti kaynar suda 10 dakika haşlayın
Kabuklarını temizleyip etini çıkarın
Baş ve kıskaçlarını saklayın
Minik kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin
Kekik ve biberiyeyi kıyın
Zeytinyağını ekleyip karıştırın
Zeytinyağı karışımını tavaya aktarıp ısıtın
Önce sebzeleri, sonra deniz ürünlerini soteleyin
Servis tabağına önce kabakları, mercan balığını ve kerevit etini yerleştirin
Kerevitin baş ve kıskaçlarını yemeği saracak şekilde yan tarafına yerleştirin
Taze tarhunla süsleyin
Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul