Konu
:
Balık Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Balık Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Mantı
250 gr un
1 çorba kaşığı tuz
2 yumurta
500 gr ıspanak yaprağı
2 çay bardağı su
100 ml krema
İç malzeme
250 gr fileto fenerbalığı
30 gr tereyağı
5 taze soğan
1 soğan
1 havuç
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz
karabiber
Domatesli sos için
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
3 rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
Balık mantı:
Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün
Kıyıp tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın
Süzüp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin
Unu bir kaba eleyin
Tuz ekleyip harmanlayın
Yumurtalar ve ıspanak püresini ilave edin
Su ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Balığı küp şeklinde doğrayın
Havucu soyup rendeleyin
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince doğrayın
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Tereyağının yarısını tencerede eritip soğan ve sarımsağı kavurun
Balık eti, taze soğan, havuç, maydanoz ve dereotunu ekleyip 5 dakika daha kavurun
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın
Çay bardağının ağzı ile kesin
Hamurların içine iç malzemeden paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın
Mantıları bir miktar unla harmanlayın
5 dakika kadar bekletin
Domatesli sos için zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun
Domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
Tuz ve şekerle tatlandırıp ocaktan alın
On bardak su, tuz, kekik ve kalan tereyağını tencereye alın
Su kaynayınca hamurları içine atın
Haşlayıp süzün
Domatesli sos, kıyılmış roka ve isteğe göre krema ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul