Konu
:
Sebzeli Hamsi Tava
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Hamsi Tava
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Hamsi Tava
500 gr hamsi balığı
Yarım demet taze soğan
2 yumurta
2 havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Galeta unu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limonun suyu
Tuz, karabiber
Sebzeli hamsi tava:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın
Yıkayıp süzgece alın
Havucu temizleyip rendeleyin
Soğan, dereotu ve maydanozu kıyın
Yumurta, havuç, soğan, dereotu ve maydanozu derin bir kâseye alın
Tuz ve karabiber serpip karıştırın
Sıvıyağı kızdırın
Hamsileri galeta ununa bulayıp kuyrukları dış kısma gelecek şekilde tavaya dizin
Hazırladığınız sebzeli malzemeden birkaç kaşık balıkların üzerine gezdirin
Altı kızarınca kapak yardımıyla çevirin
Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alın
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
Üzerlerine limon suyu gezdirin
Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul