Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Hamsi Tava

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Hamsi Tava





500 gr hamsi balığı
Yarım demet taze soğan
2 yumurta
2 havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Galeta unu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limonun suyu
Tuz, karabiber

Sebzeli hamsi tava:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Yıkayıp süzgece alın

Havucu temizleyip rendeleyin Soğan, dereotu ve maydanozu kıyın Yumurta, havuç, soğan, dereotu ve maydanozu derin bir kâseye alın Tuz ve karabiber serpip karıştırın

Sıvıyağı kızdırın Hamsileri galeta ununa bulayıp kuyrukları dış kısma gelecek şekilde tavaya dizin

Hazırladığınız sebzeli malzemeden birkaç kaşık balıkların üzerine gezdirin Altı kızarınca kapak yardımıyla çevirin Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Üzerlerine limon suyu gezdirin Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla