Konu
:
Sebzeli Dilbalığı Buğulaması
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Dilbalığı Buğulaması
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Dilbalığı Buğulaması
2 dilbalığı fileto
4-6 brüksellahanası
1 havuç
2-3 brokoli
1 kabak
1 taze kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Sebzeli dilbalığı buğulaması:
Dilbalığı filetoları boylamasına ikiye bölün
Tuzlayıp rulolar yapın
Kürdan yardımıyla ruloların açılmasını engelleyin
Yaklaşık 20 dakika dinlendirin
Lahanaların üzerlerine 1 cm derinliğinde çapraz şekilde yarık açın
Suda bekletip açılmalarını sağlayın
Buğulama aparatını açarak tencereye yerleştirin
Üzerine rulo dilbalıklarını alın
Rendelenmiş havucu serpiştirin
Brokoli, brüksellahanası, ince doğranmış kabakları ve doğradığınız kırmızıbiberi ilave edin
Tuz serpiştirin
Tencereye aparatın altında kalacak şekilde su doldurup kapağını kapatın
Orta ateşte pişirin
Balık ve sebzeler diri kalacak şekilde pişince tabağa alın
Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı pulbiber döküp servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul