Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Dilbalığı Buğulaması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Dilbalığı Buğulaması





2 dilbalığı fileto
4-6 brüksellahanası
1 havuç
2-3 brokoli
1 kabak
1 taze kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Sebzeli dilbalığı buğulaması:
Dilbalığı filetoları boylamasına ikiye bölün Tuzlayıp rulolar yapın Kürdan yardımıyla ruloların açılmasını engelleyin Yaklaşık 20 dakika dinlendirin

Lahanaların üzerlerine 1 cm derinliğinde çapraz şekilde yarık açın Suda bekletip açılmalarını sağlayın

Buğulama aparatını açarak tencereye yerleştirin Üzerine rulo dilbalıklarını alın Rendelenmiş havucu serpiştirin Brokoli, brüksellahanası, ince doğranmış kabakları ve doğradığınız kırmızıbiberi ilave edin Tuz serpiştirin Tencereye aparatın altında kalacak şekilde su doldurup kapağını kapatın Orta ateşte pişirin

Balık ve sebzeler diri kalacak şekilde pişince tabağa alın Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı pulbiber döküp servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla