Konu
:
Soslu Deniz Levreği
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Deniz Levreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Deniz Levreği
4 deniz levreği fileto
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
4 yaprak ince doğranmış defneyaprağı
1 kırmızı soğan
3 dilim kurutulmuş domates
12 taze patates
4 diş sarımsak
12 kiraz domates
Kaya tuzu
Sos vierge için
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon
2 dal maydanoz
2 dal kişniş
1 dal taze biberiye
Soslu deniz levreği:
Sos için bir kasede zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, biberiye, kişniş, 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırıp yarım saat bekletin
Sarımsakları temizleyip kıyın
Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayın
Taze patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan mutfak fırçası ile temizleyin
Patateslerin herbirini dörde kesin
Kiraz domatesleri enine ikiye kesin
Fırına dayanıklı bir tepside bir kahve fincanı zeytinyağını ısıtın
Patatesleri ekleyip ateşin üzerinde kavurun
Taze biberiye, kıyılmış sarımsaklar ve domatesleri patateslerin üzerlerine serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Levrek filetoları ızgarada her iki (önce derili kısmını) tarafını kızartın
Servis tabaklarına yerleştirip üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün
Patatesli karışım ile birlikte sıcak yada ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul