Konu
:
Deniz Ürünlü Krep
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünlü Krep
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünlü Krep
İç harcı için
100 gr karides
2 kabak
2 havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Krep hamuru için
3 yumurta
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı ucu tuz
Sos için
1 tatlı kaşığı un
1 kahve fincanı soya sosu
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Deniz ürünlü krep:
Kabak ve havuçları soyup jülyen doğrayın
Karidesleri tuzlu suda haşlayın
Sos için, un, soya sos, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın
Karides ve sebzeleri ilave edip harmanlayın
Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın
Bütün malzemeleri ekleyip 10-15 dakika soteleyin
Krep hamuru için, yumurta ve tuzu bir kapta mikserle 2 dakika çırpın
Un, zeytinyağı ve süt ve tuzu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin
Karışımı 10 dakika bekletin
Teflon tavayı kısık ateşte ısıtın
Krep hamurundan bir kahve fincanı kadar alıp tavanın ortasından başlayarak dökün
Yayılması için tavayı sallayın
1-2 dakika bekleyip bir spatulayla çevirerek diğer tarafını da pişirin
Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın
Sebzeli ve karidesli malzemeyi kreplere sararak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul