Konu
:
Lavantalı Marine Somon
Yalnız Mesajı Göster
Lavantalı Marine Somon
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavantalı Marine Somon
Yarım fileto somon balığı
2 demet dereotu
100 gr toz şeker
2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
100 ml limon suyu
Tuz
Karabiber
Lavantalı aioli sos için
1 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
100 gr labne peynir
2 yumurta sarısı
200 ml riviera zeytinyağı
Tuz
Lavantalı marine somon:
Bu özel balık tarifini listenize eklemeyi unutmayın
Dereotunu ince doğrayın
Bir kapta lavanta, toz şeker, limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın
Somon balığının deri kısmı alta gelecek şekilde streç film üzerine yerleştirin
Hazırlanan karışımı balığın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde yayın
Streç filmi kapatın
Üzerine bir ağırlık koyarak buzdolabında iki gün bekletin
Bu bekletme süresi boyunca balığı dört kez alt-üst edin
Küçük hazneli mutfak robotuna yumurta sarılarını aktarıp orta devirde çalıştırın
Zeytinyağını azar azar ilave edin
Sosu bir kaba alıp labne peyniri ve tuzu ekleyip karıştırın
Son olarak lavantaları ilave edin
Balığı streç folyodan çıkarın
Bıçak yardımıyla üzerindeki lavanta, dereotu harcını sıyırın
Derisini de sıyırarak ince dilimleyin ve servis tabağına dizin
Lavantalı aioli sosla birlikte servis yapın
Çiçeklerin sadece yapraklarını kullanın
Bir makas veya cımbız yardımı ile yapraklara zarar vermeden çiçeği gövdesinden ayırabilirsiniz
Yıkadıktan sonra da kağıt havlu üzerinde dikkatlice kurutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul