Yalnız Mesajı Göster

Lipsos Buğulama

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lipsos Buğulama





1 temizlenmiş lipsos balığı (2 kg)
2,3 küçük soğan
10 mantar
2 domates
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
2 havuç
1 haşlanmış patates
Kekik, karabiber, tuz

Lipsos buğulama:
Lipsos balığını dört parçaya bölün 10 dakika tuzlu suda bekletin Soğanları soyun Mantarları temizleyip ince ince doğrayın Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın

Tencerede tereyağını kızdırın Soğanları soyup bütün olarak soteleyin Salçayı ekleyip kavurun Domates ve havucu ilave edip karıştırın Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin

Karışımı derin bir fırın kalıbına alın Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla