Konu
:
Lipsos Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Lipsos Buğulama
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lipsos Buğulama
1 temizlenmiş lipsos balığı (2 kg)
2,3 küçük soğan
10 mantar
2 domates
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
2 havuç
1 haşlanmış patates
Kekik, karabiber, tuz
Lipsos buğulama:
Lipsos balığını dört parçaya bölün
10 dakika tuzlu suda bekletin
Soğanları soyun
Mantarları temizleyip ince ince doğrayın
Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın
Tencerede tereyağını kızdırın
Soğanları soyup bütün olarak soteleyin
Salçayı ekleyip kavurun
Domates ve havucu ilave edip karıştırın
Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin
Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın
Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin
Karışımı derin bir fırın kalıbına alın
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın
Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin
Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul