Konu
:
İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı
Yalnız Mesajı Göster
İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı
4 patlıcan
2 soğan
1 dolmalık yeşil biber
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 gr tereyağı
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
toz beyazbiber
Istakoz için
250 gr temizlenmiş ıstakoz
10 arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
1 patates
1 gr çam sakızı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tarçın
Tuz
toz beyazbiber
Istakoz pilaki ve imambayıldı:
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin
Acılığını gidermek için tuzlu soğuk suda 15 dakika bekletin
Süzüp kurulayın ve yağda kızartın
Kağıt bir havlu üzerinde fazla yağını süzdürün
İç malzeme için soğan, biber ve sarımsakları temizleyip kıyın
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan, sarımsak, iki çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça ve biberi ekleyip kavurun
Tuz ve beyazbiberi ekleyip tatlandırın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Salçalı karışımı patlıcanların içine paylaştırın
Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Istakoz için havuç ve patatesi soyup küp şeklinde kesin
Arpacık soğanları temizleyin
Zeytinyağını tencerede ısıtıp arpacık soğanlar, sarımsak ve havucu soteleyin
Istakoz, tuz, tarçın, beyazbiber ve üzerini örtecek şekilde su ekleyin
Kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra en son patatesleri ilave edin
Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın
İmambayıldıyı servis tabağına alın
Üzerine ıstakoz pilakisini yerleştirin
Garnitür ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul