Konu: Levrek Dolma
Yalnız Mesajı Göster

Levrek Dolma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Dolma





1 büyük boy levrek
50 gr margarin
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 mantar
2 domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber

Üzeri için:
3 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Levrek dolma:
Levreği temizleyip fileto çıkarın Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın Domatesi soyup rendeleyin Mantarları temizleyip dilimleyin Maydanozu temizleyip kıyın

Margarini tavada eritin Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla