Konu
:
Levrek Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Dolma
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Dolma
1 büyük boy levrek
50 gr margarin
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 mantar
2 domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Levrek dolma:
Levreği temizleyip fileto çıkarın
Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın
Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın
Domatesi soyup rendeleyin
Mantarları temizleyip dilimleyin
Maydanozu temizleyip kıyın
Margarini tavada eritin
Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin
Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin
Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın
İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın
Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın
Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın
Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul