Konu
:
Sebzeli Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Levrek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Levrek
150 gr levrek
1 havuç
1 kabak
1 yeşil kereviz sapı
1 patates
3 yaprak adaçayı
1 su bardağı balık suyu
50 gr pırasa
1 diş sarımsak
1 demet taze soğan
Karabiber
15 gr tereyağı
1 patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Sebzeli levrek:
Tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp levreği kızartın
Yeşil soğan, sarımsak ve patlıcan hariç diğer tüm sebzeleri ufak doğrayıp başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin
Balığı kızarttığınız yağdan ilave edin
Patlıcan püresi için, patlıcanı ocakta közleyip soğumaya bırakın
Kabuklarını soyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin
Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin
Servis tabağına patlıcan püresini yerleştirip üzerine sotelenen sebzeleri alın
En üste kızarmış levrekleri alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul