Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Levrek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Levrek





150 gr levrek
1 havuç
1 kabak
1 yeşil kereviz sapı
1 patates
3 yaprak adaçayı
1 su bardağı balık suyu
50 gr pırasa
1 diş sarımsak
1 demet taze soğan
Karabiber
15 gr tereyağı
1 patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Sebzeli levrek:
Tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp levreği kızartın Yeşil soğan, sarımsak ve patlıcan hariç diğer tüm sebzeleri ufak doğrayıp başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin Balığı kızarttığınız yağdan ilave edin

Patlıcan püresi için, patlıcanı ocakta közleyip soğumaya bırakın Kabuklarını soyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin

Servis tabağına patlıcan püresini yerleştirip üzerine sotelenen sebzeleri alın En üste kızarmış levrekleri alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla