Konu
:
Kırlangıç Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Kırlangıç Güveç
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırlangıç Güveç
1 kırlangıç balığı (2 kg)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
2 soğan
2 defne yaprağı
4 diş sarımsak
Yarım kilo domates
2 çorba kaşığı süt kreması
1 patates
5-6 dal maydanoz
Tane karabiber
Kırmızı tozbiber
5 su bardağı su
Tuz
Kırlangıç güveç:
Kırlangıç balığının derisini soyup içini temizleyin
Baş kısmını ve kılçığını çıkarın
Yıkayıp süzün ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin
Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın
Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın
Tereyağını güveç kabında eritin
Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Havucu ilave edip soteleyin
Sarımsakları soyup ekleyin
Defne yaprağı ve domatesi ilave edip biraz kaynatın
Tuz, baharatlar ve kremayı ilave edip karıştırın
5 bardak suyu ekleyip 8-10 dakika daha pişirin
Balığı tuzlu sudan çıkarıp yıkayın
Suyunu süzüp iri parçalar halinde kesin
Güvece yerleştirip 10 dakika pişirin
Patatesleri ekleyin
5-10 dakika daha pişirip ateşten alın
Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Kırlangıç güvecin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul