Yalnız Mesajı Göster

Kiremitte Mercan Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiremitte Mercan Balığı





1 mercan balığı (300-350 gr)
2 patates
1 havuç
1 kabak
2 limon
2-3 defne yaprağı
2 domates
2 soğan
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı süt kreması
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Kiremitte mercan balığı:
Balığı temizleyip yıkayın Soğanları soyup halka halka doğrayın Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın Limonları halka halka dilimleyin

Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin Tereyağını bir tavada eritin Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin Tuz ve karabiber ekin Kremayı ekleyip karıştırın Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla