Konu
:
Kiremitte Mercan Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Kiremitte Mercan Balığı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiremitte Mercan Balığı
1 mercan balığı (300-350 gr)
2 patates
1 havuç
1 kabak
2 limon
2-3 defne yaprağı
2 domates
2 soğan
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı süt kreması
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kiremitte mercan balığı:
Balığı temizleyip yıkayın
Soğanları soyup halka halka doğrayın
Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin
Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın
Limonları halka halka dilimleyin
Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin
Tereyağını bir tavada eritin
Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin
Tuz ve karabiber ekin
Kremayı ekleyip karıştırın
Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın
Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin
Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul