Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Deniz Ürünleri Güveç





250 gr dondurulmuş karides
250 gr dondurulmuş kalamar
6 mantar
2 soğan
3 sivribiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Beşamelli deniz ürünleri güveç:
Mantarları temizleyip dilimleyin Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin Soğanları soyup kıyın Biberleri temizleyip doğrayın Maydanozu kıyın Domatesleri soyup doğrayın

Sıvıyağı tavada kızdırın Soğanı sote edin Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin Karides ve kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin

Beşamel sos için; margarini tavada eritin Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Sütü azar azar ekleyin Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin

Karidesli karışımı güveç kabına alın Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla