Yalnız Mesajı Göster

Frambuaz'lı Pasta....

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz'lı Pasta....





Malzemeler



Kek için;
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Un
  • 125 Gr (Yumuşak) Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya
Krema için;
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Un
  • 125 Gr (Yumuşak) Margarin
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 3 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, yoğurt ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin Toz malzemeleride ekleyip, hafifçe karıştırın Yağlı kağıt serili, 26 cmlik kelepçeli kalıba dökün Bizim pastamız, oldukça büyük ve ince oldu, siz daha küçük bir kalıpla yaparak biraz daha yüksek bir pasta elde edebilirsiniz 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirip, tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın
  • Krema için; süt, un ve toz şekeri sürekli karıştırarak puding gibi pişirin ve soğutun Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, pudra şekeri iyice çırpın, margarini ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin Karışımı, soğumuş olan muhallebiye ekleyerek, çırpmaya devam edin
  • Pastayı, ikiye bölerek arasına frambuazları bolca koyun, en üste kremayı döküp, pastayı kaplayın





Notlar;
  • Pastanın dergideki tarifinde, kekini sade gazoz ile ıslatın deniyordu, biz uygulamadık
  • Kreması ise başka bir yabancı dergiden, siz istediğiniz bir krema ile pastayı yapabilirsiniz, ama mutlaka vişne, böğürtlen gibi mayhoş meyveler ile yapmanızı öneriyorum
  • Pastanın orta katına, meyvelerin altına, kremadan az miktarda koyarsanız çok daha iyi olur
>> Ne olursa olsun frambuazlı olsun

Alıntı Yaparak Cevapla