Yalnız Mesajı Göster

Havuç Ve Kremalı Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Ve Kremalı Kek







MALZEMELER
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ yada eritilmiş tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 5 kaşık toz şeker
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
  • Vanilya
TARİF[*]Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın[*]Yağını ilave ederek çırpmaya devam edin[*]Rendelenmiş havuçları, tarçını, iri dövülmüş cevizi ve en son unu ilave edip iyice çırpın ve keki yağlanmış kalıba aktarın[*]Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin[*]Kreması için şekeri unu küçük bir tencerede karıştırın yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin Ocakta sürekli karıştırarak pişirin[*]Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika daha pişirip vanilya ve tereyağını da ilave edin[*]Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın ve sıcağı çıkmış kekin üzerine dökün[*]Dolapta soğuttuktan sonra ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın
dır

Alıntı Yaparak Cevapla