Yalnız Mesajı Göster

Alman Pastası 2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastası 2





MALZEMELER

Hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 pk kuru maya ya da 1 pk yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
Krema malzemesi:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 pk vanilya
  • 1-2 muz (pastaların içine koymak için)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
TARİF
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın Mayayı ve şekeri karışıma ilave edip eritin
Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin
Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin
170 dereceli fırında pişirin
Kreması:
Tereyağı ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk daha pişirip ocağın altını kapatın Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde keserek aralarına muz dilimleri koyun
Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın
Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini pastaların üzerine serpin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın

dır

Alıntı Yaparak Cevapla