Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Tartolet

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Tartolet





Malzemeler
Hamur Malzemesi;
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 200 gr un

Krema malzemesi;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Rendelenmiş çikolata
TARİF
[*]Hamuru yoğurmak için tereyağı, yumurta sarısını, un ve pudra şekerini bir kapta karıştırıp hamuru hazırlayın Vaktiniz varsa buz dolapta 1 saat bekletin[*]Hamuru 12-14 bezeye bölün Tartolet kalıplarına yerleştirin üzerine kuru bakliyat serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Pişdikten sonra üzerindeki kuru bakliyatları alın[*]Diğer yandan kremayı hazırlamak için; un, süt ve yumurtayı bir tencerede karıştırın Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin Ocakdan almadan önce tereyağı, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip ocağı kapatın[*]Krema biraz ılıkdıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırıp üzerine bolca hindistan cevizi dökün Rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla