Konu
:
Hindistan Cevizli Tartolet
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Tartolet
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Tartolet
Malzemeler
Hamur Malzemesi;
125 gr
tereyağı
1 yumurta sarısı
50 gr
pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
200 gr
un
Krema malzemesi;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Rendelenmiş çikolata
TARİF
[*]Hamuru yoğurmak için tereyağı, yumurta sarısını, un ve pudra şekerini bir kapta karıştırıp hamuru hazırlayın
Vaktiniz varsa buz dolapta 1 saat bekletin
[*]Hamuru 12-14 bezeye bölün
Tartolet kalıplarına yerleştirin
üzerine kuru bakliyat serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
Pişdikten sonra üzerindeki kuru bakliyatları alın
[*]Diğer yandan kremayı hazırlamak için; un, süt ve yumurtayı bir tencerede karıştırın
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Ocakdan almadan önce tereyağı, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip ocağı kapatın
[*]Krema biraz ılıkdıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırıp üzerine bolca hindistan cevizi dökün
Rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul