Konu
:
Muzlu Kedidilli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Kedidilli Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Kedidilli Pasta
Malzemeler
5 adet muz
10 adet kedidili bisküvi
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nescafe
Muhallebi için: 6 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı vanilya
Üzeri için: 1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Ahududu taneleri
Yapılışı
Toz şekeri bir tavaya alıp eritin
Şeker tamamen eriyince suyu ekleyin
Kıvamı koyulaşan şekeri, kısık ateşte tekrarn sıvılaşana kadar pişirin
Nescafeyi 1
5 su bardağı ılık suda karıştırarak eritin
Sıvılaşan şekere kahveyi ekleyin
Karıştırıp ocaktan alın
Diğer tarafta süt, tozşeker, un ve buğday nişastasını bir tencereye alın
Kısık ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin
Son olarak vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın
40x40 ebadında kare kalıbı suyla ıslatın
Muhallebinin yarısını kalıba yayın
Kedidili bisküvilerini kahveli karışıma batırıp muhallebinin üzerine dizin
Soyulmuş muzları da bisküvilerin üzerine bütün olarak yerleştirin
Kalan muhallebiyi muzların üzerine yayın
Buzdolabında 1-2 saat bekletin
Bu arada krem şantiyi soğuk süt ile yüksek devirli mikserle çırpın
Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın
Buzdolabında yarım saat kadar bekletin
Üzerini ahududu ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul