07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kek...

Malzemeler:
3 yumurta,
1/2 su bardağı eritilmiş margarin,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı yoğurt,
3,5 su bardağı un,
1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
150 gr rendelenmiş beyaz peynir,
1 demet dereotu,
2,5 çay kaşığı tuz,
Çörekotu
Yapılışı:
Öncelikle fırınınızı 170 derecede ısınmaya alın
Yumurtaları derin bir kasede çırpın Köpük köpük olduğunda içine eritilmiş margarin, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın Bu karışımdan daha sonra üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı ayırın
Kalan karışımın içine, elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu ve tuz (peynirin tuzuna dikkat ederek) ilave edin, yoğurun
Bu keki küçük muffin kalıplarında veya büyük kek kalıbında pişirebilirsiniz Kullanacağınız kalıpların içini yağlayın Karışımı kalıplara dökün Kenara ayırdığınız 2 yemek kaşığı malzemeyi üzerlerine sürün Çörekotu serpiştirin
Isınmış fırında üzeri kızarana ve içine kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar, yani yaklaşık 40 dakika pişirin
|
|
|