Konu
:
Aşureli Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Aşureli Tart Tarifi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşureli Tart Tarifi
Aşureli Tart Tarifi
Malzemeler
Hamur için: 150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı buzlu su
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Bir tutam tuz
İçine:
2 paket hazır aşure karışımı
3
5 su bardağı süt
Dondurma
Aşureli Tart Yapılışı
DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın
Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin
Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin
Tart kalıbını iyice yağlayın
Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın
180 derece fırında 30-40 dakika pişirin
Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3
5 su bardağı süte ilave edin
Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın)
Soğumaya bırakın
Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın
Dondurma ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul