Yalnız Mesajı Göster

Aşureli Tart Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşureli Tart Tarifi



Aşureli Tart Tarifi
Malzemeler

  • Hamur için: 150 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı pudraşekeri
    1 çay bardağı buzlu su
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 çay bardağı toz antepfıstığı
    Bir tutam tuz
    İçine:
    2 paket hazır aşure karışımı
    35 su bardağı süt
    Dondurma

Aşureli Tart Yapılışı


DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin Tart kalıbını iyice yağlayın Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 35 su bardağı süte ilave edin Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın) Soğumaya bırakın Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın Dondurma ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla