Konu
:
Vişneli Kedidilli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Kedidilli Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Kedidilli Pasta
MALZEMELER
Kek Malzemesi:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
120 gr
tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı süt
Rendelenmiş limon kabuğu (1 adet limondan)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema Malzemesi:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta
200 ml
krema
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi (2 adet)
Yarım limon suyu
50 gr
tereyağı (1 yemek kaşığı)
TARİF
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın
Eritilmiş tereyağı ilave ederek çırpmaya devam edin
Unu vanilya ve kabartma tozu ile karıştırın
Çırptığınız karışıma sütü, unu (eleyerek) ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpın ve keki, yağlamış olduğunuz yuvarlak kalıba aktarın
Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Limon kabuğu rendesini 1 yemek kaşığı toz şekerle ovup bekletin
Kreması için; şekeri, unu, nişastayı küçük bir tencerede karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin
Limon suyunu, kabuğunun rendesini ve kremayı ekleyin
Ocakta sürekli karıştırarak pişirin
Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 1-2 dakika daha pişirip tereyağını da ilave edin
Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın
Soğumuş keki enlemesine ortadan ikiye kesin
Hazırladığınız kremadan kekin ilk katına sürün
Diğer parçayı üzerine kapatıp kalan kremayı üzerine döküp düzeltin
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın
--
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul