Konu
:
Kaymaklı İrmik Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı İrmik Helvası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı İrmik Helvası
Fıstık, kaymak ve irmiğin muhteşem buluşması
Malzemeler
200 gr tereyağı
80 gr dolmalık fıstık
200 gr irmik
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr kaymak
Antep fıstığı
hazırlanışı
Tereyağını derin bir tencereye alın
Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun
İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun
Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın
Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın
Vanilyayı ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin
Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün
10-15 dakika dinlendirin
Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın
Kaşıkla iyice bastırın
üzerine kaymak yerleştirin
Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın
Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul