Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı İrmik Helvası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı İrmik Helvası



Fıstık, kaymak ve irmiğin muhteşem buluşması




Malzemeler

200 gr tereyağı

80 gr dolmalık fıstık

200 gr irmik

4 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

200 gr kaymak

Antep fıstığı


hazırlanışı

Tereyağını derin bir tencereye alın Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın Vanilyayı ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün 10-15 dakika dinlendirin Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın Kaşıkla iyice bastırın üzerine kaymak yerleştirin Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla