07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayatlamayan Kek

Malzemeler
- 4 tane yumurta, 1 bardak toz şeker,
- 1 bardak sıvıyağı, 1?er bardak pirinç unu ve buğday unu,(1?er paket kabartma tozu ve vanilya,)
- 3 bardak süt, 2 yemek kaşığı un,(1 bardak şeker,)
- Piştikten Sonra Üzerine:
- 1 bardak süt, 2 tatlı kaşığı şeker
Kreması İçin:
- 1 yemek kaşığı nişasta, 1 poşet krem şanti,(Yarım çay bardağı süt )
Yapılışı:
İlk olarak bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpın ve sırasıyla sıvıyağ, pirinç unu, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin
Yağlanmış tepsiye ya da kek kalıbına dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında pişirin
Pişip hafif soğuduktan sonra kekin üzerine 1 bardak şekerli soğuk süt dökün
Kek Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 bardak sütle çırpın Pürüzsüz kıvama gelince 2 bardak daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirin
Ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpın
Krema soğuyan kekin üzerine sürün Üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir
|
|
|