Konu
:
Fıstık Kremalı Ekler
Yalnız Mesajı Göster
Fıstık Kremalı Ekler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstık Kremalı Ekler
Hamuru için
1 su bardağı su
100 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1+1/4 su bardağı un
4 yumurta
Krema için
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1
5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı toz fıstık
üzeri için
150 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı krema
Fıstık kremalı ekler:
Tereyağı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın
Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin
Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun
Yağlı kağıt serili ya da hafif yağlanmış fırın tepsisine hamuru istediğiniz uzunlukta şeritler halinde sıkın
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını açmayın
Kreması için, süt hariç diğer malzemeleri tencereye alın
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun
Kremayı sos tenceresinde ısıtın
çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın
Pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul