Konu
:
Mısırlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Kek
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı krema (heavy whipping cream)
1/3 bardak şeker
1/4 bardak irmik
1+1/2 bardak tatlı mısır (konserve veya haşlanmış)
1/4 bardak su
1/3 bardak mısır unu
1/2 bardak yumuşak tereyağı
Yapılışı:
Karıştırma kabında tereyağını krema haline gelinceye kadar çırparız
Daha sonra yağın içine mısır unu ve suyu ekleyerek iyice karıştırırız
Daha önce taneli kalacak şekilde robotta çektiğimiz mısırları da bu karışıma ekleriz
Başka bir kapta, geri kalan malzemeleri çırpıp, mısır unu karışımına ekleriz
Elde edilen yumuşak karışım 22 cm çapındaki yuvarlak kalıba döküp, üstü alüminyum folyo ile kapatırız
Daha önce Flan tarifinde olduğu gibi su yatağı içinde yaklaşık 350 derece F ( 175 derece C ) de 50-60 dakika pişiririz
Piştiğini kontrol etmek için folyonun bir kısmını kaldırıp çatal veya bıçak batırarak kontrol edebiliriz
Karışım yumuşak ama kıvamlı olmalı
10-15 dakika soğumasını bekledikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla servis yaparız
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul