Konu
:
Elmalı Cevizli Volovan
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Cevizli Volovan
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Cevizli Volovan
Malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 çay bardağı elma suyu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurta sarısı
Pudraşekeri
Hazırlanışı
Öncelikle volovanları hazırlayın
Bunun için milföyden su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin
4 tanesini kenara ayırın
Kalan 8 parça yuvarlak milföylerden çay bardağının ağzı ile küçük yuvarlaklar kesin
Kestiğiniz bu milföyleri ayırdığınız 4 adet milföyün üzerine ikişer adet olacak şekilde yerleştirin
Bu şekilde 4 adet volovan elde edin
Daha sonra üzerlerini elma suyu ile hafifçe ıslatın
İçi için, elmaları soyup rendeleyin
Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın
Harcı volovanlara paylaştırın
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kabarıp pembeleşene kadar pişirin
Pudraşekeri serpip, servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul