Konu
:
Kayısılı Kakaolu Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Kakaolu Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Kakaolu Pasta
Malzemeler
30 adet kakaolu pötübör bisküvi
100 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
1 çay kaşığı toz tarçın
Pasta üstü kreması için
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı kayısı suyu
3 su bardağı süt
Hazırlanışı
23-28 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının dibini ve etrafını alüminyum folyo ile iyice kaplayın
Diğer taraftan bisküvileri mutfak robotunda çekerek ya da temiz buzdolabı poşetinin içinde ezerek un haline getirin ve ılık hale gelen yağın içine aktarın
Bisküviler iyice karışıncaya kadar yoğurup yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru, iyice bastırarak kalıba yerleştirin
Ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin
Üzerinin kreması için; iki ayrı tencerenin birine vanilyalı puding ve kayısı suyunu, diğerine diğer vanilyalı pudingi ve sütü koyun
İki karışımı da kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Biri kayısı renkli, diğeri beyaz iki puding kaynamaya başlayınca ocaktan alın
Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp karıştırarak hafif ılık hale getirdiğiniz beyaz pudingi bisküvi kekinin üzerine aktardıktan sonra kaşığın tersiyle düzeltin
Tekrar buzdolabına koyup 20-25 dakika daha bekletin
Pastayı buzdolabından tekrar çıkarıp üzerine bu sefer de kayısılı puding gezdirin ve üzerini tekrar düzeltin
Buzdolabında en az 5-6 saat kadar beklettikten sonra çıkarıp kalıbın kelepçelerini açın ve pastayı servis tabağına yerleştirin
Üzerini hindistan ceviziyle süsleyip dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul