Konu
:
Antepfıstıklı Topkek
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Topkek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Topkek
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hazır süt kreması
1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı sade kekun
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Kağıt kek kalıpları tek tek hazırlanır
Kekin hazırlanması için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar derin bir kaba kırılır
Üzerine toz şeker koyulur ve mikserin yüksek devriyle, 3-4 dakika, karışım beyazlaşıncaya kadar çırpılır
Sıvıyağ ve yoğurt eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır
Krema ilave edilip yemek kaşığı ya da spatulayla karıştırılır
Son olarak, antepfıstığı, kakao ve hazır kekun da aktarılır ve malzemeler iyice özleşinceye kadar karıştırılır
Kağıt kek kalıpları sıvıyağla hafifçe yağlanır
Hazırlanan hamur kaşıkla kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştırılır
Yaklaşık 12 adet kağıt kek yapılmış olacak
Kekler 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirilir
Bir kürdan sokularak pişip pişmediği kontrol edilir
Eğer kürdan temiz çıkarsa kekler pişmiş demektir
Kekler fırından çıkarılır ve soğuyunca kalıplarından alınıp soğuk olarak servise sunulur
İstenirse üzerine fıstık serpiştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul