Konu
:
Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Ve Kremalı Pay
200 gr Hindistan cevizi
115 gr pudra şeker
60 gr mısır unu
1 tutam tuz
600 ml süt
50 ml krema
2 yumurta sarısı
25 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı vanilya
Hamuru için
250 gram margarin
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistan cevizli ve kremalı pay:
Margarini eritin
Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın
Yumurtaları ekleyin
Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin
28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan ) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın
Şeker, mısır unu ve tuzu bir tencereye alın
Süt, krema ve yumurta sarılarını başka bir kapta çırpıp mısır unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın
Karışımı kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Tereyağı, vanilya ve 175 gr hindistan cevizini ekleyip pişirmeye devam edin
Karışımı pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın
Soğuyunca kalan hindistan cevizlerini üzerine serpin
Meyvelerle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul