Konu
:
Gül Şerbetli Fıstıklı Ve Limonlu İslak Kek
Yalnız Mesajı Göster
Gül Şerbetli Fıstıklı Ve Limonlu İslak Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Şerbetli Fıstıklı Ve Limonlu İslak Kek
GÜL ŞERBETLİ FISTIKLI VE LİMONLU ISLAK KEK
Süslemek için
2 yemek kaşığı antepfıstığı
Kek İçin Malzemeler
1
5 su bardağı un
1
5 su bardağı mısır unu
1
5 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 yemek kaşığı gülsuyu
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Gülsuyu şerbeti için
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı su
1 limonun rendelenmiş kabuğu
ISLAK KEK TARİFİ
Un, mısır unu, şeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta harmanlayın
Başka bir kasede zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve gülsuyunu karıştırın
Bu karışımı unlu harcın üzerine ekleyip pütürsüz hale gelene kadar karıştırın
Yarım su bardağı antep fıstığı, limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edin
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Limon kabuğu dışındaki diğer şerbet malzemelerini derin bir tencereye alın
Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın
Ateşi yükseltip kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın
Şerbeti ocaktan alıp soğutun ve limon kabuklarını ekleyin
Keki fırından aldıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin
Şerbeti kek üzerine gezdirip soğumaya bırakın
Kek üzerini kalan fıstık ve limon kabuğu ile süsleyin
Dilimleyip kaymak ile servis yaparsanız ıslak kek görünümü ile de misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz
--
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul