Yalnız Mesajı Göster

Ananas Soslu Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Soslu Kek





15 su bardağı pirinç unu
15 su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pudraşeker

Ananaslı krema için
1 ananas
30 gr tereyağı
3 çorba kaşığı tozşeker

Ananas soslu kek:
Un, pirinç unu, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kapta harmanlayın Yumurta, tozşeker, süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğurma kabına alıp çırpın Unlu karışımı ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar mikserle çırpın

Ortası delik 24 santimlik kek kalıbını yağlayıp unlayın Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Keke kürdan batırıp piştiğini kontrol edin Kalıptan çıkarıp ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın

Krema için, ananası soyup dilimleyin Yağı tavada eritip ananas dilimlerini iki taraflı hafif kızartın Tozşeker ilave edip yüksek ateşte hafif karamelize olana kadar pişirin Kekin üzerine pudraşeker serpiştirip dilimleyin ve ananaslı kremayla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla