Konu
:
Krokanlı Ve Çikolatalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Krokanlı Ve Çikolatalı Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krokanlı Ve Çikolatalı Kek
120 gr bitter çikolata
1 su bardağı un
5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş badem
Çikolata kremalı krokan için
200 gr beyaz çikolata
8 çorba kaşığı krema
1 bardak tozşeker
1 çorba kaşığı su
Yarım su bardağı file badem
10 gr tereyağı
Süslemek için
1 tatlı kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Birkaç gümüş renkli şekerleme
3 çorba kaşığı kakao
Krokanlı ve çikolatalı kek:
Yumurta sarılarını aklarından ayırın
Sarıları ve tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, rendelenmiş çikolata, çekilmiş badem ve elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam edin
Yumurta aklarını ilave edip çırparak düzgün bir hamur elde edin
Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba döküp üzerini spatula ile düzeltin
180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
Üzerine kakao serpiştirip antepfıstığı ve gümüş renkli şekerlemelerle süsleyin
Krokan için, şeker ve suyu tavada eritip karamelize olana kadar karıştırarak pişirin
File bademi ekleyip karıştırın ve yağlı kağıdın üzerine dilediğiniz şekilde yayıp soğumaya bırakın
Krokanları eşit büyüklükte kare parçalara kesin
Krema için, beyaz çikolatayı bir kaba ufalayın
Krema ve tereyağını ekleyip kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin
Kremayı krokanların yarısının üzerine sürüp kalan krokanlarla kapatın
Keki dilimleyip kremalı krokan ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul