Konu
:
Çikolata Soslu Kayısılı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Kayısılı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Kayısılı Tart
12 çorba kaşığı un
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için
250 gr kuru kayısı
1 çay bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Çikolatalı krema için
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
1 su bardağı krema
1 fincan iri çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı kahve likörü
Çikolata soslu kayısılı tart:
Üzeri için, kayısıları bir tencereye alıp su ve şekerle yumuşayana kadar kaynatın
Robotla püre haline getirin
Tart hamuru için, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve tuzu çukur bir kapta karıştırın
Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Üzerini bir bezle örtüp 20 dakika bekletin
Hamurun üçte birini ayırın
Kalan hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile incelterek açın
Hamuru yağlanmış 22 santimlik tart kalıbının içine elinizle bastırarak yayın
Kenarlardaki fazlalıkları kesip alın
Hamurun dibini çatalla yer yer delin
Kayısı püresini tartın içine spatula ile yayarak düzeltin
Artan hamur parçalarını ayırdığınız hamura ilave edip yoğurun
Un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve eşit genişlikte şeritlere kesin
şeritleri tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Krema için, çikolataları ufak parçalara bölün
Krema ve çikolata parçalarını benmari usulü eritin
Ocaktan alıp likör ve fındığı ilave edin
Tartı kalıptan çıkarıp dilimleyin ve ılık çikolata sosu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul