Konu
:
Limonlu Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Alman Pastası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Alman Pastası
225 gr un
125 gr margarin
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
1
5 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı pudraşeker
Krema için
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker
1 yumurta
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Limonlu Alman pastası:
Un, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın
Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte iyice çırpın
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin
Elenmiş unlu karışımı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 4-5 dakika daha çırpın
Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Fırından alıp soğutun
Enine ikiye kesin
Krema için, tüm malzemeleri bir kapta çırpın
Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtın
Kekin birini servis tabağına alın
Üzerine kremasını yayın
Kalan kek parçasını üzerine kapatın
Buzdolabında 2 saat bekletin
Pudraşeker serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul