Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Alman Pastası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Alman Pastası





225 gr un
125 gr margarin
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
15 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı pudraşeker
Krema için
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker
1 yumurta
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu Alman pastası:
Un, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte iyice çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin Elenmiş unlu karışımı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 4-5 dakika daha çırpın Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından alıp soğutun Enine ikiye kesin

Krema için, tüm malzemeleri bir kapta çırpın Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtın Kekin birini servis tabağına alın Üzerine kremasını yayın Kalan kek parçasını üzerine kapatın Buzdolabında 2 saat bekletin Pudraşeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla