Konu
:
Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek
3 armut
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1
5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
10 gr tereyağı
1 tutam tuz
Baharatlı krema için
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
2 tutam toz zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı tarçın
Zencefil kremalı ve armutlu kek:
Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tozşekeri çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın
Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin
Armutları soyup ince dilimleyin
24 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın
Hamuru döküp spatula ile düzelterek yayın
Üzerine armut dilimlerini hafif batırarak yerleştirip kalan şekeri serpiştirin
Tereyağını ufak parçalara kesip hamurun üzerine ilave edin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Krema için, yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın
Süt, nişasta, zencefil, tarçın ve zerdeçalı ekleyip karıştırın
Kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin
Soğumaya bırakın
Keki kalıptan çıkarıp üzerine pudraşeker serpin
Dilimleyip krema ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul