Yalnız Mesajı Göster

Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefil Kremalı Ve Armutlu Kek





3 armut
1 yumurta
1 yumurta sarısı
15 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
10 gr tereyağı
1 tutam tuz

Baharatlı krema için
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
2 tutam toz zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı tarçın

Zencefil kremalı ve armutlu kek:
Yumurta, yumurta sarısı, süt ve tozşekeri çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin Armutları soyup ince dilimleyin

24 santimlik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayın Hamuru döküp spatula ile düzelterek yayın Üzerine armut dilimlerini hafif batırarak yerleştirip kalan şekeri serpiştirin Tereyağını ufak parçalara kesip hamurun üzerine ilave edin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin

Krema için, yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın Süt, nişasta, zencefil, tarçın ve zerdeçalı ekleyip karıştırın Kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin Soğumaya bırakın

Keki kalıptan çıkarıp üzerine pudraşeker serpin Dilimleyip krema ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla