Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Turta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Turta





50 gr margarin
150 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yarım paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı sıcak su
150 gr çekirdeksiz vişne

Üzeri için
2 çorba kaşığı pudraşeker
Yarım paket vanilya

Vişneli turta:
Margarini oda ısısında yumuşatın Un, kabartma tozu, yarım paket vanilya ve 1 tutam tuzu geniş bir kaba eleyip iyice harmanlayın

Ayrı bir kapta şeker, yumurtalar ve sıcak suyu (azar azar) ilave ederek çırpın Margarin ve unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin Turta hamurunu yağlanmış tart kalıbına dökün Üzerine vişne tanelerini batırmadan yerleştirin Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin

Üzeri için pudraşeker ve vanilyayı bir kapta karıştırın Turtayı fırından alıp bekletmeden vanilyalı karışımı tel süzgeç yardımıyla serpin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla