Konu
:
Pirinç Unlu Kek (Bayatlamayan Kek)
Yalnız Mesajı Göster
Pirinç Unlu Kek (Bayatlamayan Kek)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinç Unlu Kek (Bayatlamayan Kek)
Hafif ve bayatlamayan bir kek
Tazeliğini 1 hafta koruyor ve kremasız pek tadı olmuyor
Pirinç Unlu Kek
malzemeler (dikdörtgen borcam için)
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pirinç unu
*1 su bardağı buğday unu
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
piştikten sonra; 1 su bardağı süt + 2 tatlı kaşığı şeker
krema için;
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 poşet krem şanti
*yarım çay bardağı süt
yapılışı
*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır
sonra sırasıyla sıvıyağ, pirinç unu, un, kabartmatozu ve vanilya eklenir
*yağlanmış tepsiye dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir
*ılıklaşan kekin üzerine 1 su bardağı şekerli soğuk süt dökülür
*üzerine; 2 yemek kaşığı, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı sütle çırpılır
pürüzsüz kıvama gelince 2 su bardağı daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirilir
*ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır
*krema soğuyan kekin üzerine sürülür
üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul