Yalnız Mesajı Göster

Kirazlı Cheesecake

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlı Cheesecake





Tabanı için
20 adet kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için
2 paket labne peyniri
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
90 gr beyaz çikolata
Yarım paket jöle
1 su bardağı krema

Süslemek için
250 gr kiraz
1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu

Kirazlı cheesecake :
Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın Kalıbı hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin

Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün Sütü bir kapta ısıtınÇikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin ve jöle eriyene kadar karıştırın

Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın Kremayı azar azar ekleyip karıştırın Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin

Kirazları yıkayıp iyice süzün Cheese cake’in üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla