Konu
:
Meyveli Milföy Tartı
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Milföy Tartı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Milföy Tartı
500 gr milföy hamuru
4 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 limon kabuğu rendesi
2 şeftali
4 kayısı
2 çorba kaşığı kayısı jölesi
2 çorba kaşığı sıcak su
1 çorba kaşığı un
Meyveli milföy tartı:
Milföy hamurunu un serpilmiş zemine alıp ince bir yufka halinde açın
24 santim çapında yuvarlak kalıba yayın
Çatalın ucu ile hamuru yer yer delin
Üzerini yağlı kağıtla kaplayıp 1 avuç kuru fasulye ile doldurun
Hamurun kenarına biraz süt sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Fasulyelerle kağıdı çıkarın
Sütü kaynatın
Yumurta sarılarını tozşekerle birlikte tencerede çırpın
Mısır nişastası ve limon kabuğu rendesini ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın
Sıcak sütü ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Ateşten alıp ılınmaya bırakın
Meyveleri yıkayıp kurulayın
Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin
Soğuk kremayı milföy tartının içine dökün
Hazırladığınız meyveleri kremanın üzerine dizin
Jöleyi 2 çorba kaşığı sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp meyvelerin üzerine sürün
Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul