Konu
:
İki Renkli İrmik Kek
Yalnız Mesajı Göster
İki Renkli İrmik Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İki Renkli İrmik Kek
1 su bardağı irmik
45 gr tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket muzlu puding
Yarım paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
3 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1
5 çorba rendelenmiş sütlü çikolata
1 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
Hazır karamel sos
İki renkli irmik kek:
Tereyağını ufak parçalara doğrayıp tencereye alın
Süt, tozşeker, tarçın ve vanilyayı ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayınca muzlu puding ve irmiği ilave edin
Kısık ateşte devamlı karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Yumurta sarılarını aklarından ayırın
Sarıları irmikli karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
Elde ettiğiniz hamuru 2 ayrı kaba paylaştırın
Birine kakao ve çikolatayı ekleyip karıştırın
Yumurta aklarını bir kapta mikserle kar haline gelene kadar çırpın
Yarısını sade hamura kalanını kakaolu hamura ekleyip karıştırın
6 küçük fırın kalıbını yağlayıp galeta unu serpiştirin
Kalıpların yarısını sade hamurla, yarısını kakaolu hamurla doldurun
Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin
Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar su doldurun
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika (benmari usulü) pişirin
Soğuyunca servis tabaklarına alıp hindistancevizi, antepfıstığı ve karamel sosla süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul