Konu
:
Vişneli Pay
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Pay
3 çorba kaşığı
700 gr vişne
4 yumurta
2 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
1
5 kahve fincanı un
1
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Vişneli pay:
Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın
Yuvarlak fırın kalıbını 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayıp vişneleri kalıba yerleştirin
Kalan yağı tavada eritip soğumaya bırakın
Yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Unu azar azar ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın
Süt, vanilya ve eritilmiş margarini ekleyin
Düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ve kalıptaki vişnelerin üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
SERVİS ÖNERİSİ
Vişneli pay, yumuşak kıvamlı, hafif bir tatlı
Servisi kaşıkla yapmanızı öneriyoruz
Dilerseniz yanına bir top kaymaklı dondurma ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul