Konu: Vişneli Pay
Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Pay

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Pay





3 çorba kaşığı
700 gr vişne
4 yumurta
2 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
15 kahve fincanı un
15 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Vişneli pay:
Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Yuvarlak fırın kalıbını 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayıp vişneleri kalıba yerleştirin

Kalan yağı tavada eritip soğumaya bırakın Yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın Unu azar azar ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın Süt, vanilya ve eritilmiş margarini ekleyin Düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ve kalıptaki vişnelerin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

SERVİS ÖNERİSİ
Vişneli pay, yumuşak kıvamlı, hafif bir tatlı Servisi kaşıkla yapmanızı öneriyoruz Dilerseniz yanına bir top kaymaklı dondurma ekleyebilirsinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla