Konu: Cevizli Pay
Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Pay

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Pay





35 bardak un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

İç malzeme:
10 yumurta
250 gr glikoz
15 su bardağı esmer şeker
25 kahve fincanı tereyağı
Yarım su bardağı su
4 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Cevizli pay:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin

İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın

Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın

Şefin Yorumu :
Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla