Konu
:
Cevizli Pay
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Pay
3
5 bardak un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
İç malzeme:
10 yumurta
250 gr glikoz
1
5 su bardağı esmer şeker
2
5 kahve fincanı tereyağı
Yarım su bardağı su
4 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Cevizli pay:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri mikserle veya çırpma teliyle karıştırarak hamuru hazırlayın
Hafif yağlanmış tart kalıbına hamuru açarak yerleştirin
İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları çırpıp bir tencereye alın
Esmer şeker, glikoz, tereyağı, su ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın
Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak ısıtın
Hazırladığınız iç malzemeyi tartın üzerine yayın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Dilimleyerek servis yapın
Şefin Yorumu :
Cevizli payı dilediğiniz bir sos eşliğinde servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul