Konu
:
Kamboz Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kamboz Pasta
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kamboz Pasta
3 yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta
Krema için:
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt, 1 yumurta
1 su bardağı un, vanilya
1 çay bardağı tozşeker
Üzeri için:
100 gr ganaj çikolata
200 gr frambuaz
300 gr çırpılmış kremşanti
200 gr granül çikolata
100 gr parça çikolata
Kamboz pasta: Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın
Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın
Keki kalıptan çıkarıp enine 3 eşit dilim halinde kesin
Krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
Soğumaya bırakın
Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp frambuazları üzerine dizin
İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın
Üzerine keramşanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin
Son dilimi kapatın
Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın
Pastayı bu karışımla kaplayın
Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş frambuazla süsleyin
Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın
GANAJ ÇİKOLATA
Özellikle eriterek kullanım için uygun bir çikolata
Biraz daha yağlı ve hemen donmuyor
Yerine sade çikolatayı benmari usulü eritip bir miktar margarin ekleyerek kullanabilirsiz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul