Yalnız Mesajı Göster

Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart





1 elma
2 milföy hamuru
50 gr badem ezmesi
1 çay kaşığı tozşeker

Lavanta dondurması için:
25 gr lavanta esansı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal

Üzeri için:
Kayısı jölesi

Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın Buzlukta 2 saat bekletin Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın

Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin

Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla