Konu
:
Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavanta Dondurmalı Karamelize Elmalı Tart
1 elma
2 milföy hamuru
50 gr badem ezmesi
1 çay kaşığı tozşeker
Lavanta dondurması için:
25 gr lavanta esansı
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı krema
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı bal
Üzeri için:
Kayısı jölesi
Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın
Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin
Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın
Buzlukta 2 saat bekletin
Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın
Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin
Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın
Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin
Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin
Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün
Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin
Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul